Jak si hrát s dítětem v 1. měsíci?

Jak si hrát s dítětem v 1. měsíci?>
Hraní nás provází celým životem. Už od narození se můžete s děťátkem sblížit právě při hraní. Věděli jste, že dokonce už od narození můžete hrát stále nové hry? Pojďme si povědět něco o hrách, které jsou pro 1. měsíc života nejlepší!

Všude samá chrastítka

To jsou první hračky, které se vám budou hodit. Pokud si domů pořídíte pár chrastítek ještě před narozením miminka, máte vyhráno. Říkáte si, jaký to má smysl, když tyto "hračky" miminko ještě ani neudrží? Určitě má! 655156-5414673655156Prostřednictvím různých chrastítek a zvuků totiž děťátko můžete velmi dobře zabavit. Vezměte ho do ruky tak, aby na něj dobře vidělo. Pomalu s ním hýbejte ze strany na stranu a sledujte při tom oči miminka. S chrastítkem chrastěte tak lehce, jak se jen dá, aby si miminko na zvuky zvyklo. Uvidíte, že s přibývajícími týdny nebude vnímat jen zvuk, ale i barvu a později se bude snažit chrastítko chytit.

Smysly

Každá maminka mi dá za pravdu, že nejkrásnější jsou právě dotyky a společné chvíle s děťátkem. Hmatem totiž děti vnímají nejvíce. Nachystejte si pár měkkých textilních předmětů, jako třeba hedvábný šátek či kousek saténu nebo sametu. Potom děťátko jemně hlaďte.

Masáž

Jinou formou "hry" pro měsíční miminko je masáž. V první řadě je však důležité, aby mu nebyla zima, proto dbejte na to, abyste byli ve vyhřáté místnosti. A co budete potřebovat? Bavlněné plenky nebo příjemné plyšové osušky a nějaký voňavý a šetrný masážní olej pro miminka. Pár kapek si nalijte na ruce a v dlaních olejíček trochu zahřejte. Masáž doporučujeme začít u nožiček. Potom postupujte dále, jako kdybyste formovali hlínu :-) Pokud se chystáte masírovat i hrudník a bříško vašeho miminka, masírujte lehce do stran, jako byste otáčeli stránky knihy. Kolik času byste měli věnovat této příjemné činnosti? Pokud se to vašemu miminku líbí, klidně 10 minut. Pokud je však nespokojené, pláče nebo je unavné, raději masírování odložte. Poslední rada při těchto aktivitách? Pamatujte na jedno. Každé dítě je jiné a vyvíjí se různým tempem. Pokud se na tyto hry vy, nebo děťátko necítíte, nebojte se a odložte to na později.

Přejeme vám příjemnou zábavu!

Mohlo by vás zajímat

Jak si hrát s děťátkem ve 2. měsíci?  >>