Jak si hrát s děťátkem ve 5. měsíci?

Jak si hrát s děťátkem ve 5. měsíci?>
Ještě jste nezkusili první lžičku? V pátém měsíci je na to ideální doba. Jídlo navíc můžete velmi snadno proměnit v zábavu. Kromě toho vás v tomto měsíci opět čekají zábavnější hry a vaše miminko bude zdatnější, vnímavější a šikovnější. Pojďte se inspirovat! 

Přistávací plocha pro lžičky

Vaše děťátko doteď znalo jen mateřské mléko nebo umělou výživu. Brzy ale začne vysílat první signály a dožadovat se první lžičky. Spojte to se zábavnou aktivitou. Budete potřebovat - dětskou lžičku. Jak na to - hru, kdy lžička představuje letadélko, které letí do pusy už asi znáte. Zkuste ale i jiné variace. Jednou to může být raketa, podruhé lodička, která pluje do přístavu. Jídlo musí být přeci trochu zábava.

Kde je moje hračka?

Nastává ten pravý čas dětem vysvětlit, že když něco zmizí z dohledu, neznamená to ještě, že se to ztratilo navždy. Budete potřebovat - oblíbené hračky, chrastítka, několik krabic. Jak na to - při této aktivitě stačí dítě usadit třeba na gauč a ukázat mu jeho oblíbenou hračku. Tu potom schovejte do jedné z krabic, které umístíte vedle sebe. Zeptejte se, kam se hračka ukryla. Ukazujte mu prázdné krabice, jednu po druhé. Potom s překvapením odhlate poslední krabici, kde bude hračka schovaná. Nechte miminko, ať si ji osahá. Tato hra vás může provázet až do prvního roku života! U dětí je velmi oblíbená - vyzkoušeno.

Nahrávací studio

Když se děťátko poprvé slyší, je to okamžik, který si chcete pamatovat navždy. Budete potřebovat - nahrávací zařízení (diktafon, mobil, počítač...). Jak na to - umístěte mobil, nebo jiné nahrávací zařízení, k vašemu děťátku a povzbuďte ho k blábolení. Třeba obrázkovou knížkou, polechtáním nožky nebo něčím, co na vaše děťátko funguje :-) Po chvilce nahrávání stopněte a záznam si pusťte. Sledujte reakci a podpořte dítě větou "Kdo to tam je? Ano, jsi to ty!". Nezapomeňte si nahrávku uložit a připomínat ji děťátku i v dalších dnech. Nám se třeba osvědčila jako super zábava při cestě autem.

Další možnosti

Určitě znáte zajímavé říkanky. I s těmi v tomto věku uspějete. Zkuste si také zahrát stínové divadlo. Stačí vám na to zeď, baterka a herecké schopnosti. U zrcadla můžete s miminkem napodobovat různé výrazy tváře. Nezapomeňte, že se každé dítě vyvíjí jiným tempem. I v případě těchto aktivit můžete počkat a vyzkoušet je až o několik týdnů později. Přejeme vám spoustu zábavy a radosti!

Neutekly vám předchozí díly?

Jak si hrát s miminkem v 1. měsíci - ZDE >> Jak si hrát s miminkem v 2. měsíci - ZDE >> Jak si hrát s miminkem v 3. měsíci - ZDE >> Jak si hrát s miminkem v 4. měsíci - ZDE >>