Jak prát oblečení pro novorozence a miminka

Jak prát oblečení pro novorozence a miminka>

Pokožka novorozenců a batolat je velice citlivá a náchylná k podráždění. Dětské prádlo je proto nutné prát opravdu často, efektivně, ale zároveň šetrně. Je totiž plné nečistot z celého dne nabitého dobrodružstvím a objevováním.

Jak ale účinně odstranit nepoddajné nečistoty a zápachy, aby vyprané prádlo zároveň nedráždilo jemnou pokožku vašeho miminka? Máme pro vás odpověď.

S péčí o dětské oblečení začněte před vaším velkým dnem

Péče o miminko začíná již před jeho narozením a nákup vhodného oblečení není výjimkou. Ideální jsou 100% přírodní materiály jako bavlna či bambusová vlákna. Jsou měkké, prodyšné, nedráždí pokožku a zvládnou časté praní. Veškeré oblečení, ale i povlečení a další textilie vyperte před prvním použitím, tedy ještě před narozením vašeho miminka.

Jaký program a teplotu zvolit?

Dětské oblečení vždy perte zvlášť. Je to hygieničtější i praktičtější, jelikož pak můžete prací program i prostředky přizpůsobit potřebám vašeho děťátka. Většinu dětského prádla je možné prát na 60 stupňů, což je teplota, která zlikviduje téměř všechny mikroorganismy a alergeny. Pokud je ale na štítku uvedena nižší doporučená teplota praní, dodržujte ji, abyste oblečení zbytečně nezničili.

Prozkoumejte svoji pračku

Některé pračky mají speciální program na dětské prádlo, což obvykle znamená jeden cyklus máchání navíc. Tím se z oblečení odstraní veškeré zbytky pracích prostředků. Pokud vaše pračka tuto funkci nemá, můžete po praní jednoduše zapnout ještě program máchání. Pokud máte pračku s funkcí páry, využijte ji pro účinnou dezinfekci oblečení.

Prací prášek pro miminka vybírejte pečlivě

Dětská pokožka je s oblečením v neustálém kontaktu, a proto je nutné vybrat takové prací prostředky, které jsou určené přímo pro miminka. Běžné prací prostředky totiž obsahují enzymy, umělá barviva a optické zjasňovače, které u dětské pokožky způsobují vysoušení, ale i alergie a ekzémy. Běžnou aviváž byste neměli používat vůbec. Dětský prací prášek používejte alespoň do 3 let věku dítěte.

Hypoalergenní prací prášky a gely Lovela Baby jsou šetrné i účinné

Hledáte nejlepší dětský prášek na praní? Prací prášky Lovela Baby jsou zcela bezpečné již od narození a jsou vhodné i pro alergiky a lidi trpící atopickou dermatitidou. Účinně odstraňují nečistoty při všech pracích teplotách, přitom ale neobsahují žádné agresivní látky, které by mohly pokožku děťátka dráždit. Bezpečnost a kvalitu pracích prášků pro miminka Lovela Baby opakovaně potvrdily klinické a dermatologické testy. Vaše miminko tak bude mít vždy dokonale čisté prádlo, které bude navíc měkoučké a šetrné k jeho pokožce.

Jak na silně znečištěné prádlo, fleky a látkové pleny

Někdy samozřejmě běžné praní nestačí. Znají to nejen maminky, které používají látkové pleny, ale i rodiče, jejichž děti se učí jíst či zrovna začaly chodit a objevovat svět. I v případě odstraňování fleků ovšem platí, že agresivní prací prostředky nejsou pro děti vhodné.

Skvělou službu vám prokáže obyčejné žlučové mýdlo. Stačí jej před praním nanést přímo na flek a nechat odmočit. Žlučové mýdlo můžete použít i na látkové pleny, které jinak stačí také prát na 60 stupňů. Silně znečištěné prádlo je dobré před samotným praním ještě předeprat a po praní i vyžehlit – žehlením zajistíte stoprocentní ochranu před mikroorganismy a alergeny, a navíc bude prádlo krásně měkoučké.