Jak koupat novorozence a proč miminku dopřávat ovesnou koupel

Jak koupat novorozence a proč miminku dopřávat ovesnou koupel>

Pro novorozené miminko je pobyt ve vodě naprosto přirozený, ostatně před narozením nic jiného neznalo. Právě proto si většina dětí koupání tolik užívá. Je to také chvíle pro společné sbližování, která patří jen vám.

Našich pět tipů vám pomůže nejen vytvořit si příjemný koupací rituál, ale také vybrat vhodnou kosmetiku pro jemnou a citlivou pokožku těch nejmenších.

5 kroků pro uklidňující koupací rituál

1.   Dodržujte pravidelnost

Pro novorozená miminka je ráno, poledne i večer relativní pojem. A pokud se konkrétní činnosti neodehrávají ve stejnou denní dobu, těžko se jim orientuje v čase. Proto jsou pro děti tak důležité rituály.

Večerní rituály a možnost odhadnout, co se bude dít, přináší klid a jsou předpokladem pro pohodový noční spánek. Opakujte hraní, koupání a krmení každý den ve stejnou hodinu i ve stejném pořadí a odměnou vám bude skvěle naladěné miminko.

Foto: IG @michaelaserafinova

2.   Pohlídejte teplotu vody i teplotu v místnosti

Ideální teplota vody je 36 °C – pro její kontrolu doporučujeme pořídit teploměr do vaničky. Miminku ponořte do vody opatrně nejprve nožičky a pak celé tělíčko. Neustále podpírejte hlavičku svou rukou. Teplota v koupelně by měla být 24–25 °C.

Nezapomeňte zavřít dveře, ať vám neuniká teplo z vany.

3.   Vyberte vhodnou kosmetiku do koupele

Pokožka děťátka je 7× tenčí než pokožka dospělého, a proto děti potřebují speciální kosmetiku, která je určena jen pro ně. Obyčejná voda může vysušovat, proto je dobré do koupele přidat pár kapek šetrného mycího gelu Nebiolina, který je díky obsahu blahodárného ovsa skvělou volbou. Pokud u dětí pozorujete vyrážku nebo projevy ekzému, Nebiolina dokáže přispět k jejich zmírnění.

4.   Připravte si ručník

Po vyndání z vaničky miminko rychle zabalte do měkkého ručníku. Pokud můžete ručník dopředu nahřát na topení v koupelně, děťátku to určitě bude příjemné. Následující masáž a oblékání do pyžamka můžete udělat rovnou v koupelně, ale pokud nemáte dost místa, přesuňte se s miminkem v ručníku třeba do ložnice.

5.   Užijte si masáž

Dokud je pokožka miminka po koupání ještě vlhká, začněte s masáží. S tou vám pomůže příjemný masážní olejíček Nebiolina s ovesným olejem bohatým na vitamín E, omega-3 a omega-6, který se pyšní EKO BIO certifikátem ICEA pro přírodní kosmetiku.

Foto: IG @michaelaserafinova

Tajný tip pro maminky

Olejíček Nebiolina se hodí už při masáži těhotenského bříška a doporučujeme jej používat i po porodu. Látky obsažené v ovesných zrnech přispívají ke zpomalení stárnutí buněk a působí proti striím. Během masáže miminka proto dopřejte hydrataci i sobě.

Proč bude pokožka vašeho miminka ovesnou kosmetiku milovat?

Všechny produkty italské přírodní kosmetiky Nebiolina jsou veganské a dermatologicky testované na citlivou pleť. Oves má blahodárné účinky na ochranu kůže, a to už při malé koncentraci jeho extraktu. Ovesné koupele jsou mimořádně vhodné pro pokožku malého atopika, ekzematika i všech členů rodiny.

Foto: IG @nebiolina_czsk