HiPP mama - olej proti striím

HiPP mama - olej proti striím>
Ráda bych se s Vámi podělila o svou zkušenost s olejíčkem HiPP, který jsem měla možnost testovat více jak 3týdny v průběhu těhotenství. V první řadě bych uvedla, že mám ráda přírodní kosmetiku, nebo alespoň výtažky z ní, proto mi olejíček zaujal. Značku HiPP zná snad každá maminka, je velice známá a myslím, že i oblíbená. Tato recenze není jen pro těhulky, ale i pro maminky a všechny co si rády přečtou nějakou novou zkušenost.

Info z příbalového letáčku

Masážní olej účinně předchází vzniku strií, dodává látky, které pokožka v těhotenství obzvlášť potřebuje. Obsahuje vzácné rostlinné oleje – slunečnicový, jojobový a Bio mandlový olej, extrakt z rakytníku a antioxidanty, které pomáhají zabraňovat poškození pokožky při rostoucím napínání. Chrání ji před vysoušením a pomáhají pokožku udržovat pružnou. Podle doporučení by se měl olejíček používat na bříško, prsa, stehna a dokonce i masáž hráze a je vhodný pro použití i po porodu. Pro masáž hráze je doporučováno zkonzultovat s porodní asistentkou. rsz_testovani (1)

Moje testování

Nejdříve jsem si pročetla příbalový letáček, kde jsem se dozvěděla, na co vše lze olejíček použít a jakými pohyby masírovat. Hned na začátku upozorním, že už v názvu je slyšet slůvko masážní, proto je vhodné opravdu olejíček vmasírovat do pokožky a né jenom natřít a tím mít odbyto. Někomu možná postačí natřít, ale pro lepší účinek určitě doporučuji masírovat a masírovat, přece jen kdo nemá rád masáž?  Myslím, že nejsem jediná, kdo je miluje. A navíc v těhotenství vás určitě manžel, přítel nebo osůbka, která je vám blízká neodmítne. U nás osobně to bylo trošku s přemlouváním, manžel totiž nemá rád nic mastného, když už musí tak krém, ale olej je pro něj za trest. Ale zvládl to suprově, užíval si možná masáž víc než já, když ho naše maličká šťouchala, a plavala ze strany na stranu moc se mu to líbilo. Přikládám foto z informačního letáčku jak masírovat – určitě základ je podle směru hodinek, ale ne každému to vyhovuje, a masáž má být příjemná proto, je dovoleno všemi směry. HiPP_letacek

Balenírsz_hipp_olejicek_2 (1)

Dále jsem si prohlédla lahvičku – 100ml, která mi připadala malinká, ale nakonec musím uznat, že olejíček opravdu dlouho vydrží a i tato jedna lahvička mi vydrží při stejném používání minimálně 3 měsíce. Kdybych měla hodnotit design, tak je krabička bílá s barevnými motivy, lahvička průhledná/růžová s oranžovým odleskem takže super provedení veselých barviček, asi jako je logo HiPP. Plastová, lehoučká takže by měla vydržet i pád v koupelně – ale to jsem nezkoušela.

Olejíček

Konečně se dostáváme k samotnému vyzkoušení olejíčku, protože jsem alergik tak nemohu riskovat osypání či nějakou ošklivou alergickou reakci. Prvně jsem tedy zkusila jen namazat nejcitlivější oblasti jako je krk, záhyby a bříško. A druhý den už jsme mohli testovat. Olejíček jsem používala nejvíce na bříško a prsa, minimálně jsem využívala na stehna. Ráno jsem si dala sprchu a po vysušení hned začala vmasírovávat minimální množství olejíčku, což úplně stačilo, není třeba ho dávat velké množství. Olejíček má příjemnou lehoulinkou vůni, není nijak výrazně aromatický, ani hutný, dobře se roztírá. Vždy jsem se více těšila na večer, to už po koupeli a vysušení nastávala rozkoš masáže od manžela. Moc jsme si to oba vždy užili a malá v bříšku určitě taky. Olejíček jsem tedy nakonec používala více jak 3 týdny a vmasírovávala dvakrát denně na vybrané oblasti. V návodu je napsáno, že se olejíček má používat nejlépe po koupeli, kdy je pokožka nejsušší. Jako každý olejíček se ani tento úplně nevpije, proto je dobré zvolit vhodné oblečení po masáži. Já si připravila dvě košile, které jsem točila stále dokola. U mě olejíček určitě uspěl na výbornou, nemohu napsat nic negativního. Obsahově vydrží dlouho, ale samozřejmě záleží jak často a kolik toho na sebe člověk dá, jinak cenově myslím dostupné balení.

Hlavní plus

  • Roztíratelnost – dobře se nanáší
  • Poměrně rychlé vstřebávání po masírování
  • Konzistence
  • Příjemná vůně
  • Cenově dostupné
  • Krásný design

Mínusy

  • Možná jen to, že je třeba počítat s vhodným oblečením.
Na závěr musím dodat, že jsem spokojená, pokožka je stále krásně vláčná, jemná a i když nejsem opálená vypadá dobře. Za mě určitě doporučuji k vyzkoušení. Chtěli byste olejíček také vyzkoušet? Zakoupit ho můžete zde.