Fermentované mlíčko jako klíč ke spokojenému bříšku

Fermentované mlíčko jako klíč ke spokojenému bříšku>
„Proč pořád pláče?“ Ptá se spousta maminek každý den při pohledu na své miminko, které kope nožičkami, je rudé v obličeji, neutišitelně pláče a k úsměvu má jeho pusinka opravdu daleko. Kdo to zažil, dá mi za pravdu, že za recept na spokojené miminko, by celá rodina v tu chvíli platila zlatem.

Dobrá nálada a spokojené bříško? Mají spojitost nejen u miminek.

Škrundání v břiše nikomu z nás na dobré náladě rozhodně nepřidává. Víte proč? V okolí střeva se totiž tvoří hormon „dobré nálady“ (serotonin). A když je náš trávicí systém zaneprázdněn vším tím škrundáním a bubláním, na dobrou náladu mu zjednodušeněřečeno, už nezbývá energie. A miminka? Ta to v tomhle ohledu mají ještě těžší. Přitom spokojené bříško je pro toho malého andílka základem k tomu, aby se usmálo na maminku a tatínka. Aby celá rodina mohla den co den s miminkem objevovat první spadané podzimní listy nebo poslouchat šplouchání vody u ouška při večerním koupání.

Jogurt pro maminku, fermentované mlíčko pro miminko

Pro uklidnění bříška často sáhnou dospělí intuitivně po bílém jogurtu nebo kefíru. Málokdo ví, že tyto potraviny jsou ideální právě díky tomu, že jsou tzv. fermentované. Fermentace je vlastně zrání neboli kvašení, díky kterému je potravina snadno stravitelná. To pak pomáhá ve střevě k množení prospěšných bakterií, které se nám odmění pocitem spokojeného bříška. Právě tím se jako první v České republice inspiroval tým lidí starající se o kojenecké mlíčko Hami. Letos na jaře se v krabicích se srdíčkem totiž objevilo právě fermentované kojenecké mléko.

Maminky si nové fermentované mlíčko Hami opravdu pochvalují

Od jara už mlíčko Hami vyzkoušela spousta miminek. A my sami jsme chtěli vědět, jak u nich mlíčko obstálo. Proto jsme zorganizovali několik testování a sledovali reakce maminek. A co jsme se dozvěděli?
  •        Mlíčko Hami krásně voní a miminkům chutná (prý i některým maminkám :-) )
„(…) Eliška překvapila a prostě jen pila a pila.“ maminka Veronika „ Na první dojem mléko moc příjemně voní. Mlíčko moc chutnalo a Kačenka byla spokojená, což je pro mě nejdůležitější.“ Maminka Petit_grisu
  •        Miminka mají spokojené bříško
„Nejpodstatnější pro mě je, že Hami mlíčko Týnce chutná a dělá jí dobře." maminka Dany69.
  •        Nové praktické balení maminky přímo nadchlo
„Naprosto boží! Balení luxus, nemusíte pořizovat speciální dózu nebo to pižlat ze sáčku – velké plus.“ maminka Kamila
Celé hodnocení produktů k dispozici na www.modrykonik.cz #test_hami nebo www.kllubmaminek.cz.
Nepřinášíme tedy univerzální recept na spokojené miminko, ale za vyzkoušení tohle mlíčko  opravdu stojí. Tak ať díky němu máte pohodu s miminkem i u vás doma!