Co si nezapomenout do školky?

Co si nezapomenout do školky?>
Ať už se vaši nejmenší chystají do školky poprvé, nebo už vyráží do další třídy, rozhodně stojí za to zrekapitulovat si, co bude každý malý návštěvník školky potřebovat. Většina mateřinek posílá rodičům seznam nezbytných věcí, my vám dnes přinášíme přehled toho nejzákladnějšího a pár zajímavých tipů k tomu! 

Oblečení a obuv - pohodlné i praktické

Při výběru oblečení myslete na to, aby bylo pohodlné a nejlépe z přírodních a prodyšných materiálů. Dítě by mělo být schopné si všechny svršky obléci samo, určitě tedy není dobré volit oblečení se složitým zapínáním apod. Malé nehody nejsou ve školce nic neobvyklého, je tedy nezbytné mít nachystané náhradní oblečení, a to jak do třídy, tak funkční oblečení na ven. Nezapomínejte také na spodní prádlo. Oblečení bývá nejčastěji schováno v pytlíku se stahovací šňůrkou. Praktické je mít všechny svršky podepsané, děti si je snadno mohou poplést. Dnes už se dají sehnat různé nažehlovací jmenovky nebo obrázky, které vám mohou pomoci ve snaze zachovat dětský šatník kompletní. V tradiční výbavě do školky nesmí chybět bačkůrky. S jejich výběrem si nechte poradit nejlépe ve specializované prodejně s dětskou obuví a nekupujte je bez vyzkoušení. Zapomeňte na pantofle, nebo botičky, které by se dětem mohly vyzouvat. Bezpečí a pohodlí je v případě dětské obuvi vždy na prvním místě.

Hygiena musí být

Každá školka má svá vlastní pravidla svá. Není neobvyklé, že každý rodič přinese balení s mýdlem, toaletní papír a papírové kapesníčky, ale určitě si ponesete vlastní kartáček na zuby, zubní pastu a kalíšek. Každé dítě má ve školce svůj vlastní malý ručník, který je také dobré označit.

Pitný režim

O to, aby děti neměli žízeň se ve školce postarají, na vás ale pravděpodobně bude, abyste dítěti pořídili plastový hrneček s ouškem na pití. Do výběru zapojte i dítě, s oblíbeným hrnkem bude každý čajík chutnat hned lépe.

Odpolední spánek

Spaní po "O" je tajný sen všech, co už školku léta nenavštěvují, ale dětem občas dělá potíže. Pobyt v jiné než vlastní postýlce zpříjemní přítomnost oblíbeného plyšového kamaráda, polštářek, ale i příjemné pyžamo, které vám ve výbavě do školky rozhodně nesmí chybět.

Batůžek

Pořídit batůžek na nezbytnosti na cestu do školky, ale také třeba na výlety je rozhodně věc, na kterou byste neměli zapomenout.  Oblíbený batůžek se stane skvělým společníkem na výlety, které školky často podnikají a bude se hodit také na vašich dovolených, nebo cestách za rodinou. Velikost vybírejte tak, ať do něj můžete schovat lahvičku na pití, svačinový boxík, ale také třeba lehkou nepromokavou bundu.

Ty nejroztomilejší dětské batůžky vybírejte >>> ZDE.

Hlavně v klidu.

Školková docházka je pořádná změna. Nejen pro ty, kteří nastupují do školky poprvé, ale i pro zkušené žáčky, kteří se do ní vrací po uvolněném prázdninovém režimu. Vždy je proto důležité, aby se dítě do školky těšilo. Vyprávějte si o školce a nezapomeňte na všechny výhody jako je spousta kamarádů na hraní, bezva hřiště, nebo nové hračky.

Přejeme vám, ať do letošního nového "školkového roku" vykročíte pravou a těšíme se v komentářích na vaše tipy&triky, jak jste na "poprvé do školky" vyzráli vy! :)