Jak minimalizovat zápach z plenek? Máme 6 tipů!

Jak minimalizovat zápach z plenek? Máme 6 tipů!>
Spotřeba plenek je opravdu vysoká a tak se snadno stane, že se vám v koši začnou hromadit. To s sebou bohužel přináší i nepříjmený zápach. Jak se ho zbavit?

Čistota, sucho a... sluneční paprsky

Není to sice žádná novinka, ale o to více bychom neměli zanedbávat pravidelné čištění koše. Rada od maminky Alenky: "Zejména v létě suším koš na pleny venku na sluníčku. Venku... no tedy spíše na balkoně, protože bydlíme v bytě. Sluneční paprsky mají přirozené účinky, které pohlcují zápach."

Místo plastu ocel

Není žádným tajemstvím, že plastové koše časem začnou nepříjemně zapáchat. Při koupi koše na pleny tedy zvažte, jestli vybrat (levnější) plastovou verzi nebo nerezovou ocel.

Speciální koše

Na trhu již existují speciální odpadkové koše na jednorázové plenky, které zabraňují zápachu. Jeden z nich vám představíme v tomto videu: [embed]https://youtu.be/5Ue8ggxvJAQ[/embed]

Tajemství na U = Uhlí

Inspirujte se u chovatelů rybiček a vylupte akvárium. Lépe řečeno - pořiďte si pytel malých briket (dřevěných uhlíků), otevřete ho a uložte na dno koše. Dřevěné uhlí je přirozený pohlcovač zápachu.

Bezpečí v sáčku63-5060064440216

Je váš koš na pleny dostatečně velký, aby uskladnil velké množství špinavých plenek? I to může být problém. Malý koš budete muset vyprazdňovat mnohem častěji. Snažte se vynášet koš minimálně jednou denně. Je také šikovné do kbelíku vložit klasický sáček do koše a pak ještě každou plenku zabalit zvlášť do sáčku na použité pleny. Koš umístěte tak, jako většina maminek - na balkon.

Vyrobte si vlastní voňavé muffinky

Potřebovat budete:discs
  • Sodu bikarbonu
  • Vodu
  • Oblíbený esenciální olej (například citrónový nebo levandulový)
  • Košíčky na muffinky
Soda bikarbona přirozeně pohlcuje zápach a pokud se smíchá s příjemnou, nenucenou vůní vašeho oblíbeného olejíčku, máte vyhráno. Smíchejte tedy sodu s malým množstvím horké vody, přidejte několik kapek vonného olejíčku (záleží na vás, jaký intenzivní chcete mít výsledný efekt) a pořádně zamíchejte.. Směs naplňte do muffinkových košíků a nechte na noc ztvrdnout. Hotovo! Váš koš s plenkami bude vonět svěže jako nikdy předtím! Inspirace - http://www.pearlartanddesign.com/blog/2012/3/21/homemade-diaper-Pail-cakes.html 20161026-Remar-930x180-CARE-Pampers-Premium-Care-cz