Co jsme dělali jako malí a na co dnes zapomínáme

Co jsme dělali jako malí a na co dnes zapomínáme>
Rádi vzpomínáte na doby svého mládí či dětství? Na hry, které jste hrávali jako malí, na hry, ke kterým jste nepotřebovali připojení na internet a dokonce ani elektřinu a vystačili jste si s vlastní fantazií či s jednoduchými pomůckami? Bylo tolik jednoduchých her a aktivit, které jste mohli hrát hodiny a neomrzely vás. Určitě si jich také pár vybavíte. Vzpomínáte nostalgicky na krásné časy a připadá vám to jako včera, kdy jste pobíhali celý den venku a doma se zastavili jen na svačinu. Nejspíš máte strach, aby o to nebylo vaše dítě ochuzené, aby mu jednou nechyběly příjemné vzpomínky. Připomeňte si pár aktivit, pár her, ke kterým téměř nic nepotřebujete a přesto si užijete se svým dítětem (dětmi) mnoho zábavy.

Stavba bunkru

Stavění bunkrů je oblíbenou činností nejednoho kluka stavitele a fantazii se meze nekladou. Vezměte pár židlí, využijte deky, přikrývky, polštáře a vybudujte si pevnost, do které budete mít přístup jen vy a vaše dítko. Přineste si dovnitř baterku a můžete si číst pohádky či vyprávět příběhy. Ani holčičky nepřijdou zkrátka, svou péči a starost mohou věnovat domečkům pro trpaslíky (či mravence) v lese. Vyhloubit tunel, postavit celou bytovou jednotku, a nakonec trpasličí dům řádně zabezpečit.

Pouštění lodiček

Nejoblíbenější místo vašeho prcka je někde u vody a v holínkách (bohužel občas i bez nich) s oblibou skáče do kaluže? Vytvořte si lodičku, uvijte věneček z pampelišek nebo pošlete vzkaz trosečníkovi v dalekém oceánu. Můžete také pořádat závody lodiček. Zužitkujte cokoliv. Spadlé listí, větvičky, skořápky či kůru ze stromů. Pusťte lodičku nebo věneček po vodě, fanděte a sledujte jejich krkolomné cesty mezi kameny.

Vyšlapané cestičky

Pokud mrzne a za oknem je hromada skvělého prašanu, vyrazte ven. Vytvořte si ve sněhu cestičky (každý svou) a ve vyznačených cestičkách si hrajte na honěnou. Cestičky se budou v některých místech prolínat, takže budete mít šanci chytit svého soupeře. Nebo si představte sníh jako obrovské malířské plátno. Vyšlapejte si svůj obrázek, nakreslete dům, strom nebo obrovské srdce. Součástí těchto radostných her jsou navíc i neocenitelné vzpomínky. Uchovejte si je... Usmívejte se a foťte. S fotografiemi si vzpomínky na nejkrásnější léta vašich dětí připomenete zas a znova. Ideální možností, jak si všechny uchovat pohromadě, je fotokniha. Jednou z nejvhodnějších pro tuto příležitost, je fotokniha s názvem 30 vzpomínek na šťastné dětství. Na jednotlivých listech naleznete originálně graficky zpracovaný tip na činnost nebo hru s vaším dítětem, samozřejmě s prostorem pro fotografii vašeho miláčka při popsané zábavě. A co je na tom nejlepší? Pro většinu aktivit nepotřebujete nic speciálního! Vzpomeňte si na své dětství, s čím jste si vystačili. A pokud si již nepamatujete, tato kniha Vám to ráda zase připomene. Využijte čas, který se svým malým synem či dcerou máte a využijte jej naplno. Jediné, co k tomu potřebujete, je čas a trocha kreativity. A že děti jí mají na rozdávání, je více než jasné. Stačí je na chvíli odpoutat od moderních technologií a ukázat jim i jiný druh zábavy, ten, který zná vaše generace. Kateřina P. www.prostastnejsidetstvi.cz https://youtu.be/XmyFdfGO1ns