Co by mělo být v přebalovací tašce?

Co by mělo být v přebalovací tašce?>
V období mateřství odkládá většina maminek své objemné kabelky a vystřídají je ještě objemnější přebalovací tašky, které nesmí chybět při žádné procházce nebo kdykoli, kdy opouštíme s naším mrňousem domov. Pojďte se podívat, co by vám v takové tašce rozhodně nemělo chybět. Na první pohled se může zdát, že přebalovací taška musí být nutně nafukovací. Jak jinak tam „nacpat“ vše potřebné?! Její obsah je do jisté míry proměnlivý a odráží se v něm řada věcí. Než začnete věci do tašky skládat, zamyslete se nad tím, na jak dlouho odcházíte, protože od toho se odvíjí, co by měla taška všechno obsahovat. Hodně pije? Zvrací? Potřebuje občas dítě zabavit nebo menší svačinku?

Do přebalovací tašky byste měla naskládat -->

1. Dostatečné množství náhradních plenek

Nezapomínejte pravidelně doplňovat, aby vám plenky nečekaně nedošly. Množství záleží na tom, na jak dlouho odcházíte a jak pravidelně dítě přebalujete.

čistící ubrousky2. Vlhčené ubrousky

Nedoceněný pomocník pro každou příležitost. Při přebalování dítě sotva někde venku opláchnete vodou, takže ubrousky výborně poslouží. Stejně tak, kdykoli se dítě umaže, pobryndá nebo zapatlá.

3. Igelitové sáčky

Ne všude budete mít možnost použitou plenku nebo zbytek svačiny okamžitě vyhodit. V takovou chvíli určitě pár igelitovými sáčky nepohrdnete.

4. Přebalovací podložka

Někdy bývá součástí přebalovací tašky, ne každé mamince ale vyhovuje. Takže si klidně přebalte jednu nebo dvě přebalovací podložky jednorázové. Pokud je dítě nepočurá, dají se použít i opakovaně.

5. Dudlíkydudliky2_overlay

Jestliže je dítě na dudlíky zvyklé a naučené, bude se jich dožadovat i venku. Pro váš vlastní klid na ně určitě nezapomeňte. Neberte jen jeden. Co když ho při procházce ztratíte?

6. Krém na zadeček

Při přebalovaní se vám bude hodit krém na prdelku. 

7. Náhradní oblečení

Může se to zdát zbytečné, ale věřte zkušeným matkám, že přibalit jedno kompletní převlečení pro dítě, může v jistých chvílích být k nezaplacení.. Doporučujeme přibalit bodýčko, ponožky, punčochy a ani čepička nebývá k zahození. Zákon schválnosti je nevyzpytatelný. Pro malé děti se vyplatí nakupovat i v internetových bazárcích. 

8. Mléko

Pokud nekojíte, máte to poněkud složitější a do přebalovací tašky musíte zabalit umělé mléko, sterilizovanou lahvičku, kojeneckou vodu (převařenou) a termo obal na lahvičku. Vždycky mějte mléko připravené s sebou, nikdy nevíte, jestli se nezdržíte.

9. Vložky do podprsenky

Pokud ještě kojíte, využijete vložky do podprsenky, které si po cestě budete moci vyměnit.

10. Svačinka

Pokud je vaše děťátko trochu větší, bude se vám hodit dobrá svačinka.  Doporučujeme křupky, ovocné pyré nebo kašičky. Nezapomínejte ani na sebe a přibalte si třeba sušenku nebo ovoce na doplnění energie.

11. Plastová lžička

Aby váš miláček měl čím papat :)

12. Bryndáček

Buď pár froté (nebo bavlněných), anebo jsou k dostání jednorázové, které jsou velmi praktické. Nejenže ochrání oblečení malého strávníka před nehodou, ale nezabírají po použití místo. Jednoduše je po svačince vyhodíte.

13. Minilékarnička

Kdo je připraven, není překvapen. Určitě se vyplatí vzít s sebou základní desinfekci, nebo náplasti. Podívejte se třeba na tyto plyšové náplasti. Nejsou krásné? náplasti

14. Hračky 

Má dítě nějaké vyloženě oblíbené hračky? Pak mu je určitě přibalte. Buďte připravena na všechny rozmary, které ho mohou potkat. Ječící mrně ve frontě v obchodě nikomu na klidu nepřidá a taková správně zvolená hračka dokáže mnohdy doslova zázraky. 81005

15. Náhradní deka

Není nutné ji nosit přímo v tašce, můžete ji vozit v košíku kočárku v igelitové tašce, aby se na ní neprášilo. Deky bývají dost objemné. V zimě dítě zahřeje a přes léto výborně poslouží třeba při hraní na louce.

16. Látková plenka

Jeden nebo dva kousky látkových plenek se v tašce rozhodně neztratí. Neocenitelným pomocníkem jsou při říhání, děti se s nimi „mazlí“ při usínání, dá se s ní přikrýt korbička, aby při spánku dítě nic nerušilo, případně se hodí na utírání slin, když rostou zoubky.

Další

  • papírové kapesníky
  • čistá voda
  • desinfekce na ruce
  • peněženka
  • klíče
  • doklady
  • telefon
* Článek jsme zaktualizovali na základě rad maminek. Děkujeme! A pokud jsme na něco zapomněli, pomozte nám udělat seznam úplně kompletní :)