Počet dětí narozených císařským řezem roste

Počet dětí narozených císařským řezem roste>

Císařským řezem rodí v České republice přibližně 25 % žen, na Slovensku je to až 30 %. Ať už se jedná o plánovaný zákrok či akutní sekci, je potřeba následně počítat s několika odlišnostmi oproti vaginálnímu porodu. Jednou z otázek je podpora vývoje imunitního systému a rozvoj střevní mikrobioty dítěte. 

Víte, že mnohé studie uvádějí, že 70–80 % našeho imunitního systému se nachází ve střevech? Během přirozeného porodu je imunitní systém miminka podporován prostřednictvím matčiných bifidobakterií, které proniknou do střev. K rozvoji střevní mikrobioty tak dochází již v raném dětství a je ovlivněn mnoha faktory, jedním z nich je i výživa.

Mateřské mléko je to nejlepší, co můžete miminku dát – obsahuje oligosacharidy a také živé bakterie, což je pro miminko velmi prospěšné. Kojení po císařském řezu bývá náročnější a má svá specifika.

Samotná laktace může přijít později, přičemž důvodů může být celá řada, například hladina hormonů, nemožnost přiložení dítěte k prsu záhy po porodu v případě celkové anestezie či jiné zdravotní komplikace. I přesto není nutné kojení okamžitě vzdávat, jen je potřeba o něco více trpělivosti a úsilí. Ideální je plné kojení do 6. měsíce věku dítěte a dále. Pokud se ale i přes veškerou snahu plné kojení nepodaří, je čas se při ukončeném 6. měsíci obrátit na pediatra a poradit se s ním o výběru vhodného pokračovacího kojeneckého mléka a o zavádění nemléčných příkrmů. Pediatr zohlední individuální potřeby miminka a doporučí vám vhodnou mléčnou výživu a jak začít s příkrmy.

                


Císařský řez je také začátek

V dubnu 2022 představila společnost Danone novinku, pokračovací kojenecké mléko Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK™, která byla vyvinuta na základě potřeb dětí narozených císařským řezem a která bere v úvahu i to, jak miminko přišlo na svět. Receptura je určena pro miminka narozená císařským řezem, která nemohou být kojena, od ukončeného 6. měsíce, a také pro rodiče, kteří chtějí podpořit vyvíjející se imunitní systém1 svého dítěte. Jedinečná receptura obsahuje kombinaci probiotik Bifidobacterium breve a prebiotik GOS/FOS. Složení je navíc obohaceno o vitamíny C a D pro podporu imunity1 a nenasycené mastné kyseliny omega-3 (ALA a DHA)2 pro podporu vývoje. Receptura obsahuje také oligosacharid mateřského mléka HMO 2’FL.

Praktické prémiové balení

Moderní design a výhody plechovky vás jistě potěší. Aby byl zajištěn vysoký standard, je plechovka opatřena systémem otevírání s pojistkou a zajišťuje tak jednodušší a hygienickou manipulaci s mléčným práškem. Po použití lze odměrku zacvaknout na její předem určené místo tak, aby nebyla v kontaktu s práškem. Podívejte se, jak jednoduše a lehce se plechovka otevírá.    [embed]https://www.youtube.com/watch?v=pN0LpeRpK-Q[/embed]

Snažíme se být šetrní k přírodě

Společnost Danone se snaží své produkty vyrábět v souladu s ekologickými zásadami a chránit tak naši přírodu. Plechovka je plně recyklovatelná, výrobní závody využívají 100 % energie z obnovitelných zdrojů a současně se společnost zavazuje k tomu, že 99 % odpadu neskončí na skládkách. Podívejte se na nové pokračovací kojenecké mléko Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK™.


2´FL = 2´fukosyllaktóza.2´FL = 2´fukosyllaktóza. 1. Vitamíny C a D přispívají k normální funkci imunitního systému, dle požadavků legislativy všechna pokračovací mléka obsahují vitaminy C a D. 2. Tak jako všechna pokračovací mléka dle požadavků legislativy obsahuje pokračovací mléko kyselinu dokosahexaenovou a také kyselinu alfa-linolenovou, která přispívá k rozvoji mozku a nervové soustavy. Kojení je pro dítě to nejlepší a zdravá a vyvážená strava matky je při kojení velmi důležitá. Rozhodnutí nekojit či přestat kojit může být nevratné. Kojenecká výživa by měla být používána na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy lidí, farmacie nebo péče o matku a dítě a měly by být zváženy i její finanční dopady. Pro zdraví kojence je důležité důsledně dodržovat doporučený postup přípravy a dávkování a použití kojenecké výživy uvedený na obale. Způsob použití a další informace na obalech. Potravina pro zvláštní výživu.