Chřipka si na vás nepřijde - díky těmto 7 tipům!

Chřipka si na vás nepřijde - díky těmto 7 tipům!>
Opět je tu to období, kdy spousta z nás chodí s plným nosem, zatímco v ruce neustále drží kapesník. Ano, je tu chřipková sezóna. S námi na ní ale budete připravení. A to díky těmto 7 praktickým pomocníkům.

kleenex kapesníkyHygienické kapesníčky

Základ, na který asi někdo nezapomene. A pokud ano, může to být docela nepříjemné. Ujistěte se, že jich doma máte dostatek. Z ekonomického hlediska je dobré kupovat větší balení. Praktické jsou papírové kapesníčky v krabici. Můžete je mít pohodlně na stole a vždy po ruce. pouzivani kapesnicku

Ohřívací kapsičkaYLL-5060233560141

Taková milá, mazlivá klasika, která i vašim dětem dokáže v sychravých a chladných dnech příjemně zahřát nožky v posteli. Kdo by takovou lákavou nabídku odmítl? Dětem se určitě bude líbit teploučká ovečka. Na chvilku ji dáte do mikrovlnné trouby a potom už jen příjemně hřeje a voní :-) Najdete ji ZDE.

Dezinfekční mýdlo

Už od malička učíme naše děti zakrývat si ústa rukou. Umíte si ale představit, jaké množství bakterií se tak na dlaň dostane? Šíření choroboplodných zárodků může omezit používáním antibakteriálního mýdla. Mějte ho v koupelně stále po ruce!

Antibakteriální utěrky

Díky tomuto skvělému vynálezu můžete otírat ty předměty, na kterých se drží nejvíce bakterií. Typicky to bývají klíče, mobilní telefony, nebo dálkové ovládání. Použít můžete jak klasické vlhčené ubrousky, tak své vlastní.

Jak na to?

Budeme potřebovat: 1/2 hrnečku vody 1/2 hrnečku octu 8 kapek voňavého olejíčku 1 čajová lžička šetrného čistícího prostředku bavlněné utěrky velkou vzduchotěsnou nádobu

Postup:

Připravte si směs z vody, octu, voňavého olejíčku a pracího prášku a vše promíchejte. Čisté, suché utěrky vložte do nádoby a nalijte na ně připravenou směs. Nádobu uzavřete a utěrky používejte dle potřeby :) utěrky

Zvlhčovač vzduchu na topení

Nemusíte ho využívat jen v zimě, i na podzim se bude hodit. Pokud nemáte speciální nádobku s vodou, dočasně vám pomůže i mokrý ručník nebo plena, položená na topení. Zvlhčený vzduch vám i vašim dětem zaručí klidnější spánek.

Pravý domácí kuřecí vývar

Kuřecí polévka od maminky je všelékem nejen na "opici", ale i na chřipku. Dopřejte ji svým dětem pravidelně jako preventivní lék a zdroj vitamínů. Skvělý nápad je také udělat si zásoby do mrazáku, kdyby si choroba k vám domů přeci jen našla cestu.

Vitamíny

Hlavně v tomto období se vyplatí vitamíny užívat pravidelně a to i jako prevenci na prochladnutí. Dopřejte si je každý den, ideálně po snídani. Vás i vaše děti příjemně nastartují a ochrání. Nezapomínejte rodinu dopovat i přírodními vitamíny v podobě čerstvého ovoce a zeleniny.