8 tipů na silvestr s nejmenšími

8 tipů na silvestr s nejmenšími>

3! 2! 1! Šťastný nový rok! Oslavy posledního dne v roce jsou spojeny nejčastěji s alkoholem, hlasitou hudbou nebo pyrotechnikou. To ale rozhodně neznamená, že by se měl pro rodiče malých dětí stát obyčejným a nudným. Jak si to i s prcky pořádně užít? Dali jsme hlavy dohromady a přinášíme vám několik tipů, jak Silvestr oslavit.

Silvestrovská výzdoba

Atmosféra je základ. Proto si pořiďte barevné kloboučky, konfety či různé jiné drobnosti, které vašemu domovu dodají toho správného silvestrovského ducha. Zapojte i děti, určitě rády pomohou při malování vtipných obličejů na nafukovací balónky.

Procházka

Pokud bude sníh, vytáhněte s dětmi sáňky a sami přitom zavzpomínejte na své dětství. Taky jste hledali takový kopec, kde je co nejvíce hrbolků, aby to dostatečně skákalo? :) Pokud sněhová nadílka nebude, jděte se alespoň projít. Na procházku doporučujeme brzké odpolední hodiny, kdy je venku ještě poměrně klid.

Hry

S většími dětmi si můžete dát partičku prší nebo člověče, nezlob se, s menšími zase skládat domino nebo kostky. U podobných her se zpravidla sejde celá rodina, užijete si kopec zábavy a děti budou na tyhle chvíle vzpomínat ještě v dospělosti. Zkusit můžete taky divadlo s plyšáky.

Pohádky

Usaďte se, dejte si na talířek cukroví a pusťte si pohádku. Vyhraje klasika v podobě Mrazíka nebo to bude spíš oblíbené Ledové království? Je to jen na vás. Hlavně se dívejte společně, děti to určitě ocení.

Vyrábění přáníček do nového roku

Že jste už odeslali všechna PF e-mailem, přes sms nebo přes sociální sítě? Věřte, že minimálně členy rodiny určitě potěší, když dostanou od dětí vlastnoručně vyrobené přáníčko. Nechejte drobečky, aby namalovali obrázek prarodičům nebo tetám a strejdům.

Občerstvení

Malé děti rády pomáhají v kuchyni. Zapojte je proto i do přípravy občerstvení. Nakrájejte salámy, sýry či zeleninu a společně s dětmi je naaranžujte na talíře. Pokud vám zůstalo i cukroví, vytvořte si s dětmi sladký koutek.

Tanec

Co si tak udělat playlist písniček, které miluje vaše rodina? Bude to nesmrtelná Abba, Dáda Patrasová nebo něco moderního? Vymyslete si s dětmi zábavnou taneční sestavu a nezapomeňte přitom ani na bláznivé oblečení.

Fotokoutek

Zábava a vzpomínky v jednom. Vytáhněte ze skříně oblíbené kousky oblečení, vyrobte si kloboučky, korunky či škrabošky a nafoťte si hromadu fotek, nad kterými budete za mnoho let se smíchem vzpomínat, jaká to byla s dětmi jízda!