7 zásad pro bezpečný spánek dětí - dodržujete je?

7 zásad pro bezpečný spánek dětí - dodržujete je?>
Věděli jste, že v dnešní době spousta rodičů neví, jak správně uložit své děťátko ke spánku? Poradíme vám, jak zlepšit bezpečnost dítěte v postýlce! 

Dobří pomocníci

601100-666594110015Někteří z nás ukládají své děťátko do vlastní postýlky. I já to tak dělám. Zkušela jsem spát s dcerou jedné posteli, ale nebylo to pro nás vhodné. Dcerka si ale na vlastní postýlku zvykla rychle a tak bylo po problému. Zažili jsme však jednu noc, během které nás vzbudilo hlasité pípání monitoru dechu. Vystrašeně jsme běželi do pokoje dcerku zkontrolovat. Dýchala. Chybu jsem udělala já, když jsem ji položila lehce vedle podložky, která zachytává pohyb dítěte. To byl ten lepší příklad. Znám ale i rodiče, kterým monitor dechu opravdu dítě zachránil. Pokud se tedy obáváte, určitě je to skvělá pomůcka. Syndromu náhlého úmrtí ale můžete předejít také bezpečným uložením děťátka.

7 zásad pro bezpečný spánek

1. Ať už spíte s děťátkem ve společné posteli, nebo má vlastní postýlku, měli byste ho pokládat na záda. Zapomeňte na bříško. V této poloze dítě vdechuje oxid uhličitý, který však zároveň samo vydechuje. 2. Někteří odborníci také nedoporučují spánek v jedné posteli s rodiči. Mohlo by vás zajímat - Spaní s dětmi v posteli – ano nebo ne? >> 3. Riziko samozřejmě roste, pokud kouříte a zároveň kojíte. 4. V blízkosti miminka by něměly být žádné kabely, přikrývky, polštáře, plyšová zvířátka a další hračky. Prostor by měl být volný. 6. Pokud spí miminko s vámi, vždy ho ukládejte doprostřed, abyste vyloučili možnost pádu z manželské postele. 7. Děťátko by na sobě mělo mít volné oblečení ideálně z přírodních materiálů, aby ho nic netlačilo a nebylo mu příliš horko. Vždy je lepší, když je děťátku trochu hladněji, než příliš teplo. Na závěr vám přejeme bezpečné noci a spoustu krásných snů!