7 tipů, jak v zimě pečovat o pleť!

7 tipů, jak v zimě pečovat o pleť!>
Teploty se pomalu posouvají k nule a to pokožce moc nesvědčí. Pojďme se s námi podívat, jak ji co nejlépe před chladem a mrazem ochránit. V zimním období pleť velmi trpí a je proto důležité vědět, jak o ní správně pečovat, aby nebyla popraskaná, vysušená a celkově podrážděná.

Proč tomu tak je?

Náš organismus je cca ze 60 % tvořen vodou a pokud jste vystaveni nízkým teplotám, vypařuje se voda z těla rychleji. To má za důsledek snížení produkece kožního mazu, čímž pokožka ztrácí pružnost a vláčnost. Právě proto vás v zimě může víc než kdy jindy trápit drsnější nebo napnutá pokožka a různé alergické reakce na přípravky, které za jiných okolností snášíte dobře.

Jak tomu předcházat?

mother and son portrait
  1. Myslete na pitný režim
Pitný režim v zimě je stejně důležitý jako v horku. A to i když nemáte pocit žízně. Čím více budete pít, zejména pak obyčejnou vodu, tím vláčnější a pružnější vaše pokožka bude.
  1. Nakupte vhodnou kosmetiku
Každý z nás je většinou zvyklý na určitý typ své oblíbené kosmetiky, ať už se jedná o líčidla nebo krémy. Jakmile ale spadnou teploty k nule, je vhodné pořídit si kosmetiku vhodnou pro toto období. To jsou hlavně mastnější krémy, nikoli hydratační, protože se pleť v zimě vysušuje více než v jiných ročních období.
  1. Nepodceňujte sílu slunce
Sluneční paprsky nás sice nehladí tak často a tak intenzivně jako v létě nebo na jaře, přesto mohou být opravdu silné. Zvláště pak, pokud pravidelně jezdíte na hory. Nezapomínejte proto chránit obličej vhodnými opalovacími krémy s vyšším UV faktorem a slunečními brýlemi.
  1. Doplňujte důležité vitaminy
Organismus v chladnějších měsících celkově potřebuje navýšit přísun vitaminů a to samé platí pro pleť. Ta potřebuje zejména vitaminy A, C a D. Vitamin A najdete třeba v rybím tuku, kapustě nebo kukuřici. Vitamin C zase v citrusech, květáku nebo špenátu a vitamin D pak rybím tuku, v mléce a játrech.
  1. Vyměňte svá líčidla
Ani dekorační kosmetika se neobejde bohužel beze změny a drobných úprav. Proto navštivte nejbližší drogerii a pořiďte si raději tekutý make-up s hydratačními účinky. Svěžího a zdravého vzhledu docílíte, když se vyhnete používání matujících produktů a tuhého pudru.
  1. Pečujte o citlivé rty3401347170192-3401347170192
Používáte v zimě rtěnku, lesk na rty, balzám nebo o se svá ústa nestaráte vůbec? Pokud jste jejich péči dosud neřešila, je třeba se na tím zamyslet. Rty je totiž důležité natírat i několikrát denně, protože si kvůli slabé kůži se zimou vůbec nedokážou poradit. Pravidelným mazáním předejdete pálení a praskání. My doporučujeme hydratační jelení lůj od značky Bioderma.
  1. Nezapomínejte na ruce
Chladný vzduch působí na naše nehty a ruce, aniž by mrzlo. Nehty jsou pak polámané a roztřepené a ruce popraskané a loupou se. Kdykoli jdete ven, nezapomeňte si proto vzít rukavice a pravidelně používat výživné krém např. s bambuckým máslem. Hydrataci můžete podpořit třeba i peelingem jednou za týden. 20161003-Remar-728x90-2016100304-vanoce-cz