7 mýtů a faktů v péči o pleť během těhotenství

7 mýtů a faktů v péči o pleť během těhotenství>
Jak si zachovat čistou, hydratovanou pleť v době, kdy námi lomcují hormony a naše tělo prochází širokou škálou změn? Jak zároveň používat přípravky, které nevystaví rozvíjející se plod sebemenšímu riziku a jsou vhodné pro jeho blaho? Zajímá vás toto všechno? Čtěte dál.

Opalovací krém. Ano nebo ne?

Jelikož těhotenství trvá většinou 9 měsíců, je obtížné vyhnout se všem teplejším měsícem. A vlastně dobrá zpráva je - není ani důvod. Hurá k vodě! Pokud se ale sluníte, pravidelně se mažte opalovacím krémem. Dnes už složení opalovacích krémů není nebezpečné. Látky, které z nich prosakují do pokožky, vám ani vašemu miminku nemohou ublížit. Samozřejmě buďte rozumní a přibalte si sluneční brýle, klobouk a v největším vedru se skrytě do stínu.

Krémy proti striím. Jsou vůbec účinné? Ano nebo ne?

Pojivová tkáň se během těhotenství přizpůsobuje měnícímu se objemu těla. Pořádně zabrat dostává zejména naše břicho. Proti vzniku břišních strií již dnes existuje pomoc - hydratační těhotenské krémy. Nejlepší je nanášet je po koupeli nebo kdykoli máte pocit suché pokožky na břiše, nebo jiných namáhavých částech těla (stehna, ruce). Účinné krémy by měly obsahovat zejména olivový olej, olej z avokáda, bambucké máslo a peptidy. isifa_78617017

Na akné stejně jako v pubertě. Ano nebo ne?

Ne, pokud jste dosud proti jeho vzniku používali orálně tabletky. Zejména během prvního trimestru, kdy kolísá hladina estrogenů, se vaše pleť může zhoršit. V boji proti akné ale přejděte raději na lehčí variantu - krémy, odličovací vody a séra. Vyhněte se přípravkům, obsahujícím kyselinu salicylovou nebo retinoidy. Zvolte přípravky s obsahem kyseliny mléčné nebo glykolové. Totéž platí i o výrobcích pro peeling obličeje.

Přejít na ekologické bio produkty: Ano nebo ne?

Pokud jste se nesetkali s žádnou konkrétní komplikaci při používání konvenčních výrobků, není to vůbec nutné. Pokud se už rozhodnete pro organické produkty, vyhněte se takovým, které obsahují zvýšené množství vitamínu A, retinolu a kyseliny salicylové

Přípravky s přírodním složením, obsahující sóju. Ano nebo ne?

Obecně jsou kosmetické produkty na sójové bázi neškodné. V době těhotenství se však příliš nedoporučují. Díky estrogenním účinkem mají totiž tendenci výrazně zhoršit tmavé pigmentové skvrny na tváře, známé také jako těhotenská maska ​​nebo melasma.

Minerální make-up: Ano nebo ne?

Je vhodný zejména na přecitlivělou kůži. Neobsahuje zbytečné konzervační látky a vůně, které by mohly pokožku zbytečně podráždit. Při běžných druzích make-upu se vyhněte těm, které obsahují retinoidy a kyselinu salicylovou.

Lázně nebo salon krásy: Ano nebo ne?

Pokud se chystáte navštívit lázně nebo salon krásy, ujistěte se, jaké konkrétní přípravky ve středisku používají. Zbytečně neriskujte, když si nejste jistá.

Rekapitulace

ANO

Výrobky, které obsahují glycerin, kyselinu hyaluronovou, mléčnou a glykolovou, bambucké máslo, olivový olej a olej z avokáda. Opalovací krémy, krémy proti striím. Posilují schopnost pojivové tkáně přizpůsobit se měnícímu se objemu těla v oblasti bříška, ale také v jiných partiích, dostatečně hydratují a jsou šetrné k pokožce a pleti

NE

Výrobky, které obsahují kyselinu salicylovou, retinoidy a sóji Orálně tabletky proti akné Nedoporučují se zpevňující a celulitidové krémy