5 rad, jak si ulehčit nákupy potravin

5 rad, jak si ulehčit nákupy potravin>
Klasické nakupování potravin je něco, čemu se prostě nevyhneme. Potřebujeme jíst = nakupujeme potraviny. Ale když jdete do obchodu nepřipravená, může vám to zabrat dvakrát tolik času, než když se pořádně nachystáte. Máme pro vás několik tipů, jak při nakupování ušetřit. Čas i peníze. 

1. Vytvořte si seznam

Člověk zapomíná. Obzvlášť, pokud musí každý den myslet na X různých věcí. Podívejte se před odchodem z domova do ledničky a kuchyňských skříněk a uvidíte, co všechno potřebujete dokoupit. Vše si sepište a pak teprve vyrazte do obchodu. Budete mít jistotu, že na nic důležitého nezapomenete a navíc se budete seznamu striktně držet a vyhnete se kupování zbytečností, které vlastně stejně nepotřebujete.

Jak postupovat?

  • Nejprve si vytvořte jídelníček na každý den v týdnu. Podle toho si napište seznam potravin, které budete potřebovat.
  • Nezapomeňte na to, co jíte k snídani a svačině.
  • Pokud máte po ruce akční letáček, zalistujte v něm. Možná narazíte na zajímavé produkty v akci a ušetříte o to víc.
  • Při vytváření nákupního seznamu se držte jistých pravidel. Produkty si uspořádejte do kategorií - ovoce pište pod ovoce, zeleninu pod zeleninu atd... Takovýmto způsobem se vám v obchodě bude hledat mnohem jednodušeji.

2. Buďte věrná svému oblíbenému obchodu

I to vám ušetří čas a nervy. Nebudete muset hledat po celém obchodě jednu položku. Za chvíli si už možná budete pamatovat i rozložení regálů a podle toho sestavovat nákupní seznam. No a potom už se stačí jen modlit, aby vám při inventuře všechno nepřeházeli :))

3. Před placením potraviny zorganizujte

Pokud se vám nepodařilo udržet v košíku pořádek, udělejte ho alespoň při vykládání nákupu na pokladní pás. Pomůžete tak pokladníkovi a sobě ulehčíte skládání do tašek.

Jak na to?

  • Těžké věci dávejte jako první. Za chvíli je budete dávat do tašky a přijdou úplně dospod. Díky tomu nepoškodí zbytek - jako třeba vajíčka.
  • Chlazené a mražené výrobky patří k sobě. Nejlepší je, když je dáte do jedné tašky. Udrží se tak déle v chladu.
  • Maso patří k masu. Zabalte ho do jedné tašky, ať případně neušpiní zbytek potravin. 5 rad, jak si ulehčit nákupy potravin

4. Nenakupujte ve špičce

Pokud vám to váš časový harmonogram dovolí, pokuste se nakupovat během klidnějších hodin. Brzy ráno nebo pozdě večer a během pracovních dní. Nejvíce lidí bývá v pátek večer nebo přes víkendy.

5. Šetřete na akcích

Některé potraviny potřebujete kupovat pravidelně a nemůžete čekat až je zlevní. Ale třeba cereálie, čistící prostředky, krmení pro zvířátka nebo kosmetiku se vyplatí sledovat a kupovat tehdy, kdy budou za výhodné ceny. Rozhodně je to jeden ze způsobů, jak ušetřit. No a na závěr za nás můžeme doporučit nakupování online, které vám ušetří čas, peníze a síly :)) Mrkněte se třeba na právě probíhající akce.