4 tajemství zdraví vašich dětí

4 tajemství zdraví vašich dětí>
Počasí venku někdy neodpovídá našim představám. Nevíme, jak své dítě obléct, aby zase nepřišlo s plným nosem či s horečkou. Nemocné děti občas řeší každá z nás. V tomto článku se sice nedozvíte návod, jak děti udržovat zdravé během celého roku, ale prozradíme vám několik triků, díky kterým můžete podpořit obranyschopnost dítěte (nejen) v chřipkové sezóně.

Vypracujte si vitamínový plán

Dobře, není lehké dostat do dítěte čaj s citrónem nebo jiné vitaminové bomby. Pokud však začnete děti na tyto věci připravovat, nebo je podávat šikovně v tom, co miluje, můžete si společně vytvořit zvyk. A co je v boji proti nemocím nejlepší? Vitamíny C, D, zinek a omega 3 mastné kyseliny. Najdeme je v citrusech, špenátu, ořechách a dalších zdravých věcech. Nesahejte hned po multivitamínových doplňcích z lékárny, ale pokuste se žít zdravě přímo v kuchyni. Když vaše dítě bude vybrané potraviny odmítat, zkuste si s ním pohrát, něco mu slíbit a uvidíte, jak si vypěstujtete "vitamínové rituály".

Probiotika

Seznamte se s těmito zázraky, které by naše děti neměly jíst jen tehdy, když berou antibiotika, ale měly by se stát pravidelnou součástí stravy v zimních či přechodných měsících. Postarají se totiž o zdravé bříško. Kde všude je najdete? Především v jogurtech, mléčných výrobcích a sýrech. Pokud však jde o kojence či batolata, všechny tyto vitamíny a probiotika dostávají z vašeho mléka. Pokud nekojíte, měli byste vybrat umělé mléko s obsahem probiotik a prebiotik, které se podílají na budování správného fungování trávicí soustavy vašeho děťátka.

Kvalitní spánek

Je to sen mnoha maminek, aby děti spinkaly podle tabulek. Přiznám se, že ta moje je půlhodinový spáč. I když bych ji moc ráda nechala spinkat, vůbec o to nestojí. Jednoduše, nezáleží jen na nás... Až budou naše děti větší, možná je budeme z postele tahat. Každopádně i když budou se spinkáním občas protestovat, bojujme alespoň za jejich nerušený spánek.

Nebuďte přehnaně starostlivá

Ruku na srdce, kolikrát se snažíme, aby děti vyrůstaly v co nejčistějším prostředí. No, světě div se, není to vždy ideální. Děťátko by mělo mít i nějaké bacily. Nebojte se, když si hraje s domácím mazlíčkem, nebo když se hrabe v hlíně. Dítě si přeci jen potřebuje vybudouvat imunitu. Stačí mu potom pečlivě uméct ručky. Na závěr vám přeji zdravé a spokojené dětičky :)