4 skvělé recepty i pro nejmenší

4 skvělé recepty i pro nejmenší>
Inspirace na nové recepty není nikdy dost. Proto vám přinášíme další 4 tipy na dobroty pro prcky od ukončeného 6. měsíce. Vyzkoušíte je? 

Polévka z loupané červené čočky

(od 1. roku) Suroviny: 50 g loupané červené čočky, mrkev, petržel, kedluben, malá nadrobno nakrájená cibule, 2 lžíce bílého jogurtu, voda Postup: Čočku propláchněte, vložte do studené vody, přidejte cibuli, mrkev, kedluben a petržel. Vařte po dobu 20 minut doměkka. Po dovaření přidejte bílý jogurt a dobře promíchejte. Polévku není nutné zahušťovat, červená čočka má tendenci rozpadat se a tak polévku zahustit.

Kuřecí prsa s hruškou

(od ukončeného 6. měsíce) Suroviny: 50 g kuřecích prsou, 1 menší brambora, kousek pórku, 1 hruška, 200 ml kojenecké vody Postup: Kuřecí prsa uvařte v kojenecké vodě doměkka, přidejte nadrobno nakrájenou bramboru a pórek a povařte. Na závěr vložte do hrnce oloupanou nakrájenou hrušku a ještě 2-3 minuty povařte. Sceďte, najemno nakrájejte nebo rozmixujte na kašičku.

Cuketa s rýží

(od ukončeného 6. měsíce) Suroviny: Kousek cukety, 2 polévkové lžíce rýže, 1 uvařený vaječný žloutek, 150 ml kojenecké vody, 2-3 kapky olivového oleje a špetka petrželky na ozdobu Postup: Rýži a očištěnou cuketu dejte do vroucí vody a vařte cca 15-20 minut. Pak sceďte, přidejte uvařený vaječný žloutek, rozmačkejte vidličkou, přidejte 2-3 kapky olivového oleje a promíchejte. Pokud je to nutné, můžete přidat část scezené vody a promíchat na hladkou kaši a ozdobit špetkou petrželky.

Zeleninové těstoviny

(od ukončeného 6. měsíce) Suroviny: 2 polévkové lžíce těstovin (mohou být i vermicelli, případně tenké nudle), kousek mrkve, kousek kedlubny, 1 růžička brokolice a 2 lžíce hrášku, 2-3 kapky olivového oleje, 1 uvařený vaječný žloutek a cca 300 ml kojenecké vody Postup: Nadrobno nakrájenou zeleninu uvařte doměkka, přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obale. Vodu sceďte, pokapejte 2-3 kapkami olivového oleje a na závěr posypte nastrouhaným, natvrdo uvařeným vaječným žloutkem.