Pojďte načerpat inspiraci na příkrmy, které můžete vašemu miminku nabídnout. Dnes jsme pro vás připravili 3 slaďoučké recepty, které určitě rádi ochutnáte i vy.
Broskvový rýžový pudink s vanilkou a skořicí
Budete potřebovat:
- 4 oloupané broskve
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky vanilky
- ¼ hrnku a 3 lžičky bílé rýže Basmati
- ½ hrnku + 2 lžíce vody
- ¾ hrnku konzervovaného kokosového mléka
Jak na to:
Oloupejte, vypeckujte a nakrájejte broskve. Broskve a skořici prohřejte na pánvi cca 10 minut, nebo dokud nebudou měkké. Mezitím uvařte rýži Basmati podle instrukcí na obalu. Broskve přendejte do nádoby a rozmixujte. Odložte stranou. Rýži, vanilku a ½ hrnku kokosového mléka rozmixujte společně – pokud se vám bude zdát směs hustá, přidejte zbytek kokosového mléka. Broskvové pyré smíchejte s rýžovou směsí.
Tip – Tuto dobrotu můžete uchovat 3 dny v lednici, nebo 3 měsíce v mrazáku.
Pyré z meruněk, hrušek a kokosového oleje
Budete potřebovat:
- 6 meruněk
- 2 hrušky
- ½ hrnku tekutiny (voda, mateřské mléko,…)
- 1 lžičku BIO kokosového oleje
Jak na to:
Omyjte, vypeckujte a nakrájejte meruňky i hrušky. Hrušky můžete (ale nemusíte) oloupat. Kousky dejte na pánev a zalijte tekutinou. Zahřívejte pod pokličkou 10 minut, občas promíchejte. Nechte vychladnout. Do směsi přidejte kokosový olej a rozmixujte.
Tip – toto pyré můžete uchovat v ledničce 4 dny, nebo 3 měsíce zamražené. Smíchejte pyré s řeckým jogurtem nebo ricottou. Vyzkoušejte kombinaci s hnědou rýží a kuřecím masem a ochutnejte nádech indické kuchyně.
Banánové pyré se skořicí
Budete potřebovat:
- ½ oloupaného banánu
- 1 – 2 lžíce plnotučného kokosového mléka
- ¼ čajové lžičky skořice
Jak na to:
Banán dejte do mističky a rozmačkejte ho. Po 10 sekundách banán postupně ohřívejte v mikrovlnné troubě, dokud není úplně horký. Přidejte kokosové mléko a skořici a můžete podávat.
Tip! Tento recept je oblíbený u dětí i maminek. Doporučujeme udělat o porci navíc :-) Pyré vydrží v lednici 1 den, v mrazáku ho můžete uchovat 1 měsíc.