12 tipů, jak být mámou v domácnosti a mít z toho radost

12 tipů, jak být mámou v domácnosti a mít z toho radost>
Zjistili jsme, že má mnoho maminek v domácnosti pocit méněcennosti, nebo si zkrátka nepřipadá dobře. Chtějí být dokonalé.  Proto se zbytečně se stresují, když nestíhají uklidit i poslední drobeček, když se jejich děťátko pořád neusmívá, dělají si starosti, že nepřispívají do rodinného rozpočtu, nebo si vyčítají, když není na stole teplá večeře pro manžela. Je na čase dát provinilým pocitům STOPku. Nádherně udržovaná domácnost nebo neustálé porovnávání s okolím přece nikdy nebyly důvodem, proč jste chtěla mít rodinu a zůstat s dětmi doma. Je to jen a jen o vás, vašich nejmenších a vašem rozhodnutí být u nich, když vyrůstají. A to není důvod, proč byste se měla cítit provinile!Podívejte se na vaši situaci také z jiné, pozitivního, úhlu. Tím, že vychováváte své dítě nebo děti, odvádíte obrovský kus práce! Jste při jeho prvních krůčcích. Jste při tom, když roste. Vedete ho ke správným rozhodnutím a společně se smějete a občas i pláčete.rsz_isifa-126498972 (1)

12 obyčejných a jednoduchých rad

Zkuste ze sebe dostat veškeré negativní myšlenky - ať už jsou z vaší hlavy, nebo jsou ve vašem okolí. Pamatujte, proč jste se rozhodla být s dětmi doma a dotáhněte to rozhodnutí do úspěšného (a šťastného) konce.
  1. Buďte šťastná.
  2. Myslete pozitivně - s takovým pohledem na svět je pak všechno hezčí.
  3. Poučte se z chyb -  chyby nejsou selhání, ale životní lekce.
  4. Často se smějte - zaručujeme, že to ocení zejména vaše děti.
  5. Sněte ve velkém.
  6. Zůstaňte silná - i po těžkém období bude zase líp.
  7. Buďte hrdá na to, kým jste.
  8. Stravujte se zdravě - našeho těla bychom si měli vážit a dávat mu jen to nejlepší.
  9. Buďte vděčná - pokud věnujete pár minut po probuzení nebo před usnutím přemýšlení nad tím, za co jste ráda a za co jste vděčná, uvidíte, že budete mít hned pozitivnější pohled.
  10. Věřte si.
  11. Vytvářejte si pozitivní vzpomínky.
  12. Važte si svých nejbližších a dávejte jim to najevo.