10 + 1 věc, které chcete nebo musíte stihnout před porodem

10 + 1 věc, které chcete nebo musíte stihnout před porodem>
Některé z těchto aktivit byste mohly absolvovat, abyste si poslední chvíle s miminkem v bříšku užily v co největší pohodě. Jiné byste udělat měly, abyste si první chvíle po narození děťátka usnadnily. Co všechno tedy ještě stihnout v posledních týdnech před porodem?

Poperte se s dětskou výbavičkou

Autosedačka, kočárek, vanička ... Je dobré, pokud budete ještě před prvními kontrakcemi vědět, jak fungují. A nejlepší je mít i praktickou zkušenost. Zejména s instalací autosedačky. Pokud si po porodu budete chtít děťátko z nemocnice domů odnést, měli byste její instalaci zvládnout ještě v předstihu.

Pořiďte si kojeneckou podprsenku

V době přibližně od 36 týdne si můžete skříň obohatit minimálně o 1 kojící podprsenku. Budeme mít v záloze dostatek času, abyste se s novou podprsenkou seznámili. Pokud se vaše prsa stále zvětšují a mění tvar, můžete zkusit speciální kojící podprsenku s nastavitelnou konstrukcí, která se vašim prsům přizpůsobí, a tak si nebudete muset kupovat stále nové a nové podprsenky.

Zajděte si ke kadeřnici

Ne proto, abyste při porodu vypadaly jako hollywoodská hvězda, ale aby vám kadeřnice na hlavě vytvořila co nejpraktičtější a pro úpravu nejjednodušší sestřih. Ať už kvůli nedostatku času nebo iniciativy, snadno se může stát, že na to prvních pár týdnů (či dokonce měsíců) po porodu nebude prostor.

Navařte si předem

V období po porodu pro vás bude zdravá výživa důležitější než kdykoli předtím. Zároveň však pravděpodobně nebudete mít čas ani energii na postávání v kuchyni. Takže nějaký ten pátek před porodem si vyčleňte 1 speciální den na přípravu jídel, které se dají jednoduše zmrazit a znovu rozmrazit. Po návratu z nemocnice tak budete skvěle vyzbrojená a budete se moci naplno věnovat pouze tomu nejmenšímu přírůstku do rodiny. isifa-126221134

Udělejte si zásoby a naučte se nakupovat online

Oba z těchto bodů také oceníte těsně po porodu, když nebudete mít prostor ani příležitost na pracné denní nákupy či vláčení se po obchodech. Nakupování přes internet vás osvobodí od tolika povinností. Jít do obchodu (nebo krátce po porodu požádat někoho, aby vám nakoupil), ztrácet čas mezi regály, vláčet těžké tašky .. Věřte nám, že udělat si zásoby před porodem je nezbytné. Stejně jako najít si svůj oblíbený e-shop, díky kterému zjistíte to, co už mnoho maminek před vámi - že nakupovat online je pohodlné a snadné.

Dejte si rande s maminkou

Když přijde na návštěvu jednou za pár týdnů, skočíte jí s radostí do náruče, protože pečovatelka, která nepotřebuje na konci služby vyplatit, je zde. Dnes však ještě máte příležitost vzít ji na oběd a poslechnout si (asi tak 50 x) o tom, jak je rodičovství nejkrásnější i nejtěžší poslání.

Zůstaňte pod peřinou

Dopracovali jsme se i k těm příjemnějším povinnostem. Odpočívejte během svých posledních těhotenských dnů. Začněte den fantastickou a výživnou snídaní v posteli. Přehrabte se sbírkou časopisů. Odstartujte maratón filmových hitů. Zřejmě oceníte filmovou sbírku v počítači více než výlety do kina. Snášet v pokročilém stádiu těhotenství vydýchaný vzduch, nepohodlná, malá sedadla, kopec lidí a záchod, vzdálený 5 minut chůze asi nebude to, co byste si právě vychutnaly. Zahrajte si s partnerem Scrabble. Pak se naobědvejte! Dopřejte si ještě více telky, oblíbených pamlsků a večeři! Vychutnejte si pocit, že vás nikdo nepotřebuje. Tato skutečnost se brzy změní.

Absolvujte babský večer

Zavolejte k sobě nejlepší kamarádky a dělejte, co budete chtít. Tradiční pomluvy a klábosení, další maratón filmů, turnaj v pojídání zmrzliny či hodinu břišních tanců. I když jste v 8. měsíci a přibrali jste 25 kilo, může vám to pomoci cítit se sexy. Pohyb také uleví vašim zádům.

Vytvořte si kreativní fotoalbum

Udělali jste si během těhotenství asi tak tisíc "selfie" záběrů z rostoucího bříška? Co tak na závěr vytvořit si kreativní (nevirtuální) fotoalbum? Uspořádejte fotky chronologicky, nalepte na nastříhané čtverečky z kartonu a na závěr svažte v horním i dolním rohu. A památné fotoalbum je na světě! Nebo si vytiskněte fotky pouze na obyčejný papír a svažte. Pokud jimi budete listovat rychle od začátku po konec, vaše bříško naroste závratnou rychlostí. :)

Naučte se plést

Říká se přece, že nikdy není pozdě naučit se ... plést! Zaprvé, pletení má uklidňující, přímo terapeutické účinky. Za druhé, než se opět vrátí časy aerobiku a běhání, pletení může být v tomto období ta správná alternativa. A zatřetí, co je lepší, než svému drobečkovi vlastnoručně uplést jeho první zimní svetřík a šátek? Nenechávejte vše na tchyni. Pořiďte si první přadénko, jehly a knihu pro začátečníky.