První stříhání vlásků - doma nebo u kadeřnice?

První stříhání vlásků - doma nebo u kadeřnice?>
Existuje mnoho důvodů, proč své děťátko ostříhat a dříve nebo později to zkrátka bude potřeba. Měli byste dát přednost domácímu, nebo profesionálnímu stříhání? Hned vám povíme pro a proti a poradíme tipy, které se vám budou hodit.

Proč doma?

V první řadě ušetříte peníze. Zadruhé, děťátko se mnohem jednodušší podvolí v pohodlí domova a pod vašima rukama. Takže vyzbrojte se dostatkem trpělivosti, kvalitními nůžkami a udělejte ze sebe profesionální kadeřnici pro vaše děťátko!

Domácí kadeřnictví isifa-139387628

Jestli chcete proměnit váš dům na dočasné kadeřnictví, budete k tomu potřebovat: (otáčecí) židli, ručník, hřeben, zrcadlo, kvalitní nůžky a telku... I když za normálních okolností nejste nadšená z kombinace "vaše dítě a televizor", tentokrát se částečné rozptýlení pozornosti vašeho prcka bude hodit.

Proces namáčení

Vy zřejmě milujete, když se vám kadeřnice hraje s účesem a před stříháním vám vlasy bohatě napění a promyje. Vaše děťátko na to však může mít jiný názor. Raději proto před stříháním vlasy pouze dostatečně navlhčete obyčejným rozprašovačem s vodou.

Naše tipy:

  • Dovolte nejprve vašemu drobečkovi nastříkat trochu vody na vaše vlasy. Tato strategie skvěle zabíra. Děťátko uvidí, že to není žádná tragédie. Před každým novým postřikem ho upozorněte na to, na co se chystáte.
  • Pokud zrovna nemáte po ruce rozprašovač s čistou vodou, postačí i jednoduše namočit hřeben v proudu vody a pročesáním vlasy namočit.
  • Rozděluj a panuj. Šance, že váš mrňous během procesu stříhání zůstane sedět bez pohnutí, je mizivá. (Umí vůbec nějaké děťátko sedět bez pohnutí?) Proto očekávejte, že váš drobeček bude mít tendenci rozcuchat vše, co jste právě pečlivě učesali a zničit všechny vámi vypocené cestičky. Místo toho, abyste pokaždé začínali znovu, zkuste si pomoci několika silnějšími sponkami. Může to zabrat.
  • Začněte od začátku. Vlasy začněte stříhat z přední části hlavy. Během prvních minut bude zřejmě vaše děťátko sedět nejklidněji, takže toto je způsob, jak tuto skutečnost využít. Jednou rukou můžete mírně (mírně!) přidržovat drobečkovu hlavičku.
  • Získejte správný "grif". Vezměte si mezi prsty menší pramínek vlasů a potáhněte ho až na délku, jakou chcete střihnout. Vlasy odstřihněte pod konečky prstů.
  • Buďte konzervativní. Pokud již v ničem jiném, alespoň v tomto směru. Raději vždy odstřihněte méně než více.
  • Komplimenty na závěr. Pokud se zdají být všechny vlasy na hlavičce vašeho drobečka stejně dlouhé a zejména tak dlouhé, jaké jste je chtěli mít, můžete svému statečnému hubeňourovi podat zrcadlo. Nezapomeňte na dostatek komplimentů a pochval. Za nový, super skvělý účes, i za vzorné chování.

U kadeřnice

Pokud nechcete, aby vaše děťátko zažilo přílišný šok z neznámého, raději ho na toto první dobrodružství připravte. Některé salony mají stanovenou minimální věkovou hranici, takže i to si raději předem zjistěte. Dosud jste mu stále opakovali, že nůžky jsou nebezpečný nástroj, který jej může poranit. Také, že na sebe nesmí nechat sahat cizí osoby. A najednou jste ho posadili do křesla a už jen vidí, jak se ke němu přibližuje cizí paní s nůžkami v ruce. Jak tedy svého drobečka uchránit před traumatem? Inspirujte se následujícími radami.

Správné načasování

Tím nikdy nic nezkazíte. Krátce po jídle nebo po probuzení. Nikdy ne těsně před. Stáhněte si oblíbenou část seriálu vašeho drobečka do iPadu. Bude se na ni moci během stříhání dívat. A přibalte si také oblíbené pochutinky. Nejlepší nelepkavé. Kdyby dostal drobeček mrzutý záchvat pomezi stříhání.

Doneste si s sebou dostatek veselých sponek.

To platí zejména pro holčičky. Kadeřnice se této role může s radostí ujmout. Bude to pro ni příjemná změna po záplavě trvalých a barvení.

Zahrajte si na kadeřnici doma

Posaďte svého prcka do křesla, na zvýraznění efektů kolem jeho ramen obtočte ručník, namočte mu vlásky a celou hru doplňte o vysvětlení: "Tak něco podobného ti udělá zítra i ta milá paní v salonu."

Zkušební verze

Nejmenší dětičky ne vždy mají rády překvapení. Vezměte toho svého drobečka proto minimálně jednou s sebou do svého oblíbeného salónu. Nechte ho sledovat, jak vám stříhají vlasy. Může tak zjistit, že to stříhání není zas až taková tragédie.

Co oko nevidí...

Poproste kadeřnici, aby se snažila stříhat vlásky vašeho drobečka tak, aby to příliš neviděl. Divili byste se, jak moc může dětičky "bolet", když vidí prameny svých vlasů padat na zem. Ať už se rozhodnete pro domácí nebo profesionální stříhání, přejeme vám pevné nervy  a mnoho úspěchů! :-)