Jak bojovat s dětským kašlem?

Jak bojovat s dětským kašlem?>
Je opravdu nepříjemné, když se z dětského pokoje ozývá suchý, dráždivý kašel vašeho dítěte. Venku řádí chřipková epidemie, takže se ani není čemu divit. Jak můžete dítěti od bolestivého kašle ulevit?

Suchý versus vlhký

Nejhorší zřejmě je, když se během nemoci vystřídají oba druhy kašle a pak nevíte, zda dát dítěti něco na odkašlávání nebo na zklidnění. V začátcích nemoci totiž většinou převládá suchý kašel, bolestivý, dráždivý, který po několika dnech přejde do produktivního, vlhkého kašle. Jak rozeznat kašel a kdy je to opravdu vážně? štěkavý kašel
  • Nejčastěji se dítě dusí během noci, kdy jakoby "píská.
  • Nejčastěji ho vyvolá virové onemocnění, očekávejte zánět hrtanu nebo průdušnice.
  • Pomáhá: parní lázeň, pobyt na chladném vzduchu, zapněte v pokojíčku zvlhčovač a podávejte hodně tekutin
  • K lékaři zajděte jestliže: dítě lapá po dechu a kašle do vyčerpání, či déle než pět minut.
vlhký kašel
  • Jde víceméně o klasické nachlazení, vlhký kašel je typický po několika dnech onemocnění
  • Pokud nastanou komplikace, požádejte lékaře o CRP test. Tak zjistí, zda jsou potřebné antibiotika.
  • Pomáhá: pročišťování mořskou vodou, nosnými kapkami, vyzkoušejte teplý koupel
suchý noční kašel
  • Někdy může jít o vážný problém, nepleťte si ho s astmatem - to se projevuje nočním suchým kašlem a nikoliv typickým "pískotem" v plicích.
  • Pomáhá: zejména vědomí, že dítěti není nic vážnějšího. Pokud se kašel střídá, vyhledejte lékaře. On určí diagnózu.
chraplavý kašel
  • Naznačuje chřipku - takže ho doprovází horečka, bolest svalů, rýma a bolest hlavy.
  • Dítěti podávejte tekutiny, pokud jsou potřebné léky proti horečce, zkuste i ty.

Kdy zajít za lékařem?

Kašel je obecně obranný mechanismus organismu, který naznačuje, že v dýchacích cestách je něco, co tam být nemá. Jde o něco cizího, čeho se musím zbavit a proto kašleme. V případě dětí jde nejčastěji o onemocnění dýchacích cest. Kašel se mění a přechází ze suchého do vlhkého. Podle lékařů bychom měli nejprve vyzkoušet volně prodejné léky, které po dohodě s lékárníkem vyzkoušíme. U dětí jsou oblíbené různé sirupy, které mívají rozličné příchutě.

Kdy a které léky?

Rozlišujeme léky na vlhký a na suchý kašel. Antitusika - léky na suchý kašel Kdo už suchý kašel na noc zažil, ví, co to obnáší. Jak pomoci dítěti? Zkuste antitusika, které využíváme, pokud dítě v noci nemůže spát a dusí se. Tyto léky vám v lékárně prodají, pokud dítě trápí akutní zánět horních cest dýchacích spolu s léky, kterými snižujeme horečku. Expektorancia - tedy léky na vykašlávání Po tom, kdy dítě projde obdobím suchého kašle, většinou nastupuje kašel vlhký. Pak musíte dávat pozor, abyste léky na vykašlávání a na vlhký kašel nekombinovali. Pokud dítě trápí zánět dýchacích cest spojení se zahleněním, tyto léky budou nejvhodnější.

JAK DĚTEM PODÁVAT TABLETKY, SIRUP NEBO ČÍPKY?


Základní pravidla, která byste měli dodržovat

 Buďte v klidu - nejen vaše dítě, ale i vy. Tím, že dítě bude klidné, nebude nikde běhat, vymýšlet, skákat, bude v režimu, kdy se kašel nebude zhoršovat a ani ho nebude dusit.  Pokud nemocné dítě leží v místnosti, kde je suchý vzduch, což je také jedna z příčin kašle, místnost zvlhčujte. Mokré ručníky namočené ve slané vodě vyždímejte a nechte je přes noc v pokojíčku na radiátoru. Nebo zkuste zvlhčovače vzduchu. Nezapomeňte pravidelně větrat.  Tekutiny jsou alfa a omega - pokud dítě užívá léky, je třeba ho hydratovat vždy, když je k tomu příležitost. Lépe tak účinkují ​​léky na horečku, nemluvě o lécích na vykašlávání.  Babské recepty - Med s cibulí patří k oblíbeným receptům, které znali již naše maminky a někdo si bez cibule neumí "léčení" představit. Pomáhá i mléko s medem. Teplé mléko pomáhá k uklidnění dráždivého kašle. Med je zase známým přírodním antibiotikem. Pokud preferujete bylinné čaje, skvěle pomáhá mateřídouška, lípa, anýz nebo jitrocel.